Un copil în vârstă de trei ani internat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara cu bronhopneumonie şi diagnosticat apoi şi cu rujeolă a murit, acesta fiind cel de-al şaselea deces înregistrat în judeţul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Virgi Musta, a declarat, miercuri, petru News.ro că un copil de trei ani internat, în urmă cu două săptămâni, la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” a murit din cauza rujeolei.

”Decesul a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Copilul a avut o bronhopneumonie, apoi a făcut şi rujeolă, însă nu a apucat să fie transferat la noi, la Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus medicul Virgil Musta.

Confirmarea diagnosticului a venit miercuri, în urma unor analize făcute la Bucureşti.

De la debutul epidemiei, au fost înregistrate 21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi, în timp ce, în perioada 2010-2015, au fost patru decese.

Epidemia de rujeolă care durează din septembrie 2016 este consecinţa scăderii succesive a ratei vaccinării de la 94 la sută (doza I) şi 93 la sută (doza II) în 2001, la 86 la sută - doza I, respectiv 67 la sută - doza II în 2015. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi, spunea Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.