Un copil de trei luni din Constanţa şi o persoană de 29 de ani din acelaşi judeţ, nevaccinată, cu imunodepresie severă, au murit în ultima săptămână din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 54. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la debutul epidemiei s-au înregistrat 13.326 de cazuri de rujeolă, în ultimele zile fiind raportate 334 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi în 25 de judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNSCBT a anunţat vineri alte două decese cauzate de rujeolă, fiind vorba despre un copil de 3 luni din Constanţa, nevaccinat, în condiţiile în care primul vaccin ROR se face la vârsta de 9 luni. Cel de-al doilea deces a fost înregistrat tot în Constanţa, la o persoană de 29 de ani nevaccinată, cu imunodepresie severă.

În perioada 14 - 18 mai au fost raportate 335 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi în 25 de judeţe, cele mai multe fiind în Constanţa (82), urmat de Bucureşti (49), Buzău (37), Iaşi (31), Vrancea (26), Călăraşi (18), Tulcea (14) şi Vaslui (12). Au mai fost câte 11 cazuri de rujeolă în Braşov şi Neamţ, câte şase în Ilfov şi Satu Mare, alte cinci în Dâmboviţa, câte patru în Galaţi, Argeş şi Olt, trei în judeţul Ialomiţa, câte două în Giurgiu, Prahova şi Suceava şi câte unul în Alba, Bihor, Brăila, Hunedoara, Sibiu şi Teleorman.

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 13.326, de la debutul epidemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.