Consilierul PMP Lucian Iliescu propunere acordarea de eco-vouchere în valoare de 4.600 de lei bucureştenilor pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu motor care generează maximum 130 g CO2 pe kilometru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost depus joi, urmând să treacă prin comisiile de specialitate şi abia apoi să fie introdus pe ordinea de zi într-o şedinţă de Consiliu viitoare.

„Această măsură contribuie la încurajare achiziţiei de către bucureşteni a autoturismelor noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului şi va fi coroborată  cu măsurile de restricţionare a accesului autovehiculelor poluante în Bucureşti. Acest proiect are ca raţiune socială necesitatea intervenţiei în procesul natural de înnoire a parcului auto din Bucureşti, în scopul reducerii emisiilor rezultate din utilizarea autovehiculelor, acestea reprezentând unul dintre factorii cu impact negativ direct asupra calităţii aerului şi implicit asupra sănătăţii populaţiei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, vor fi oferite eco-vouchere în valoare de 4.600 de lei pentru achiziţionarea unor maşini noi, mai puţin poluante, în schimbul predării celor vechi spre cazare. Voucherele se acordă oricărei persoane fizice sau juridice, oricărei organizaţii profesionale, cu domiciliul în Bucureşti, care nu are datorii la bugetul local, este înscris şi acceptat în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional confom Ordinului ministrului Mediului şi este de cel puţin trei ani proprietarul autovehicului uzat înmatriculat în Bucureşti.

Dreptul de a beneficia de eco-voucher nu poate fi cedat către o altă persoană, se precizează în proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.