Un prim deces s-a înregistrat, marţi, în azilul de bătrâni de la Costeşti, din judeţul Buzău, fiind vorba despre un beneficiar confirmat cu COVID-19. La acest azil, autorităţile au declarat focar de coronavirus, cu 17 cazuri de infectare în rândul beneficiarilor şi angajaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, persoana decedată este din rândul beneficiarilor. De asemenea, doi bătrâni dintre cei confirmaţi cu Covid-19 sunt în stare gravă, unul fiind transferat deja la Terapie Intensivă în Spitalul Judeţean Buzău, în timp ce pentru altul se caută un loc într-un spital.

În focarul de la căminul din Costeşti au fost confirmaţi cu Covid-19 un număr de 13 beneficiari şi 4 angajaţi. Este cel mai mare focar activ înregistrat până acum în judeţul Buzău, fiind de asemenea situaţia cel mai greu de gestionat, întrucât vârstnicii au probleme grave de sănătate şi nu pot fi transportaţi la spital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.