Un bărbat de 43 de ani din Brăila este cercetat de poliţişti după ce a construit un debarcader pentru acostarea ambarcaţiunilor, fără a avea aviz şi autorizaţie de la Apele Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat sâmbătă că poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Postul de Poliţie Transporturi Navale Brăila au verificat un debarcader acostare ambarcaţiuni, la care erau acostate mai multe ambarcaţiuni de agrement, în zona km 175+750, mal stâng al fluviului Dunărea.

„Astfel, poliţiştii l-au identificat pe proprietarul debarcaderului, de 43 de ani, din municipiul Brăila, care, în perioada 2021-2023, ar fi construit şi amplasat la malul stâng, în albia minoră a fluviului Dunărea, zona km.175+750, un debarcader de acostare ambarcaţiuni. Totodată, acesta ar avea ca obiect acostarea ambarcaţiunilor de agrement care aparţin persoanelor din localitatea Brăila, judeţul Brăila, fără a deţine aviz şi autorizaţie emisă de Administraţia Naţională Apele Române”, precizează Poliţia Română, în comunicatul de presă.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de executarea, modificarea  sau extinderea de lucrări, construcţii ori instalaţii pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul legal ori fără notificarea unei astfel de lucrări.

Poliţiştii de la Transporturi au acţionat în ultima săptămână pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi. Astfel, au fost legitimate 1.273 de persoane, fiind controlate 404 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 220 de staţii şi triaje, dar şi în 1.114 trenuri de călători.

Poliţiştii au efectuat verificări la 35 de nave şi ambarcaţiuni, au constatat 15 infracţiuni şi au cercetat şase persoane.

Au fost depistate şase persoane urmărite, verificând 34 de obiective de pază şi 53 de permise de pescuit.

Poliţiştii de la transporturi au reţinut 7 certificate de înmatriculare, 4 permise auto, o plăcuţă de  înmatriculare şi au aplicat 373 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.065 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei unelte de pescuit şi un autoturism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.