Un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat cu coronavirus, a anunţat, miercuri seară, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), precizând că poliţistul nu a intrat în contact cu deţinuţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Poliţistul de penitenciare nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, a transmis, miercuri seară, ANP.

Sursa citată a precizat că verificările nu au relevat simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, acestea fiind zilnic monitorizate de către personalul medical.

”Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. S-a procedat, de asemenea, la dezinfectarea căilor de acces şi a spaţiilor de lucru, urmând a fi aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Braşov”, a mai precizat ANP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.