Un al doilea angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus, el fiind printre persoanele cu care a intrat în contact primul angajat depistat cu COVID-19. Cel de-al doilea angajat confirmat nu a exercitat atribuţii de serviciu în spaţiul de deţinere şi nu a interacţionat cu deţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că, miercuri, un angajat al Penitenciarului Giurgiu, contact al poliţistului de penitenciare testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în 17 aprilie, a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus.

Conform sursei citate, cel de-al doilea angajat confirmat pozitiv la Penitenciarul Giurgiu face parte din grupul de contacţi, în număr de 16, atribuit cazului. Acesta nu a exercitat atribuţii de serviciu în spaţiul de deţinere şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate.

"Precizăm că, până la acest moment, cu excepţia celor două cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu. Toţi contacţii au fost testaţi şi rezultatele sunt în aşteptare", a menţionat ANP.

De asemenea, instituţia a amintit că deţinutul identificat contact al angajatului confirmat pozitiv în 17 aprilie a fost testat şi rezultatul obţinut a fost negativ.

Duminică, ANP anunţa că un angajat al Penitencarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus, vineri, după ce a intrat în contact cu un membru de familie infectat. Bărbatul este asimptomatic, dar a fost internat în Spitalul ”Victor Babeş”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.