Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a anunţat, vineri seară, decesul ultimului supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi, Iancu Ţucărman, la vârsta de 98 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu profundă durere şi imens regret, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România anunţă trecerea în eternitate al ultimului supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi, domnul Iancu Ţucărman. Un om de o mare sensibilitate, iubitor al artelor şi militant neobosit împotriva antisemitismului, domnul Ţucărman, prin plecarea dumnealui, lasă un gol imens nu doar în rândul coreligionarilor săi, care l-au iubit şi respectat, dar şi în rândul întregii societăţi româneşti, care astăzi a pierdut un mentor”, au scris, vineri seară, pe Facebook, reprezentanţii Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. 
 
Detaliile despre funeralii vor fi anunţate de către Comunitatea Evreilor Bucureşti Cultul Mozaic. 
 
Iancu Ţucărman s-a născut în 30 octombrie 1922. 
 
În 2016, Ţucărman a primit Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler din partea preşedintelui Klaus Iohannis. 
 

Pogromul de la Iaşi a avut loc în iunie 1941, în timpul regimului condus de mareşalul Ion Antonescu. Peste 13.000 de evrei şi-au pierdut viaţa în timpul acelor evenimente. O parte dintre aceştia au murit în "trenurile morţii", care au adunat evrei din Moldova şi i-au transportat spre sudul ţării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.