Purtătoarea de cuvânt a MAI Monica Dajbog a anunţat că pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. În ultimele 24 de ore au fost aplicate aproximativ 4.000 de amenzi în valoare de peste 835.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie. Cu toate acestea, în a doua zi de Crăciun au fost sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru că astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Ştefan, vă rog să îmi permiteţi să urez din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne tuturor celor aproape 500.000 de români care îşi serbează onomastica un călduros La mulţi ani! Aşa cum v-am anunţat zilele trecute, pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. Pe parcursul acestor zile nu s-au înregistrat evenimente deosebit de grave, climatul de ordine publică fiind menţinut la nivelul întregii ţări. În ceea ce priveşte numărul de infracţiuni, se continuă trendul descendent din anii anteriori, în a doua zi de Crăciun de exemplu fiind sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de anul trecut”, a afirmat Monica Dajbog, duminică, într-o declaraţie de presă.
 
Ea a adăugat că sâmbătă au fost prinşi în flagrant 109 autori de infracţiuni care au săvârşit 112 fapte penale şi au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau internaţional.
 
De asemenea, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită drumurilor pe care se pot produce accidente grave. În urma acţiunilor desfăşurate, în data de 26 decembrie, au fost reţinute 247 de permise de conducere şi 57 de certificate de înmatriculare.
 
„În ceea ce priveşte limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la nivelul întregii ţări, în ultimele 24 de ore, s-au desfăşurat aproximativ 1.200 de acţiuni punctuale de control care au vizat peste 77.000 de persoane, 3.800 de operatori economici, 143 operatori transport persoane şi aproape 8.200 de obiective de interes, dintre care 2.600 de restaurante, fastfood-uri şi terase. La acţiunile de control au participat aproximativ 6.200 de poliţişti, 4.300 de jandarmi, 1.000 de cadre ISU, 180 de poliţişti de frontieră şi 2.000 de poliţişti locali. De asemenea, la verificări au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi de la ANSVSA, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. În urma acţiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară, au fost aplicate aproximativ 4.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 835 de mii de lei. Majoritatea sancţiunilor, respectiv 3.060, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie”, a mai spus Dajbog.
 
În plus, au fost aplicate 32 de sancţiuni pentru nerespectarea distanţării fizice şi 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.
Pentru nerespectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor, au fost aplicate 963 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300 de mii de lei.
 
De asemenea, faţă de 14 persoane, ieri, s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
 
În ultimele 24 de ore, la linia TelVerde 0800.800.165 la care cetăţenii pot sesiza situaţiile de încălcare a măsurilor de protecţie sanitară, au fost primite 8 apeluri, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAI.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.