O fetiţă a aflat că ar putea fi executată silit de Spitalul de Urgenţă Buzău, unde a fost internată acum 5 ani. Fetiţei i s-a cerut să comunice urgent numărul dosarului penal deschis după accidentul rutier în care a fost rănită. Fetiţa a aflat că ar putea fi obligată să achite cheltuielile de spitalizare, deşi Constituţia garantează dreptul copiilor la asistenţă medicală gratuită, relatează TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Executorul judecătoresc a înştiinţat-o pe fetiţa de 8 ani că Spitalul de Urgenţă Buzău a cheltuit aproape 500 de lei pentru îngrijirea sa. Ilinca avea trei ani când a fost lovită uşor într-un accident rutier provocat chiar de tatăl său. Copila a fost internată trei zile la Chirurgie Pediatrică. După cinci ani, spitalul a notificat-o să comunice numărul dosarului penal deschis după accident. Fetiţa este anunţată că, dacă nu o face în cinci zile, spitalul poate apela şi la executarea silită pentru recuperarea cheltuielilor.

Poliţia a cercetat cauzele accidentului din august 2013 şi s-a decis neînceperea urmăririi penale.

Fratele Ilincăi a fost rănit mai grav atunci. A fost transferat cu elicopterul SMURD la un spital din Bucureşti, unde a fost internat 10 zile. Nu a primit însă nicio notificare.

Cei de la spitalul din Buzău spun că sunt obligaţi de un articol din legea sănătăţii să recupereze cheltuielile cu spitalizarea de la cei care aduc daune sănătăţii altora şi chiar propriei persoane. Articolul invocat prevede că poţi fi pus la plată chiar şi dacă ţi-ai făcut rău singur fără intenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.