Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut o întâlnire cu o delegaţie a Consiliului Director al Asociaţiei Patronale a Producătorilor de Tehnică Militară – PATROMIL, discuţia vizând posibilităţile de participare a operatorilor economici în programele majore de înzestrare ale Armatei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, împreună cu secretarul de stat pentru armamente, Florin Lazăr Vladică, şi locţiitorul şefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, a avut marţi, la sediul MApN, o întâlnire cu o delegaţie a Consiliului Director al Asociaţiei Patronale a Producătorilor de Tehnică Militară – PATROMIL, condusă de general (ret.) Ion Magdalena, informează MApN.

Conform sursei citate, au fost discutate şi analizate posibilităţile de colaborare, în condiţiile legii, dintre Ministerul Apărării Naţionale şi operatorii economici afiliaţi PATROMIL sau reprezentaţi de către această asociaţie.

În acest sens, au fost abordate posibilităţile de participare a operatorilor economici în programele majore de înzestrare ale Armatei Române, subliniindu-se interesul  MApN în creşterea contribuţiei industriei naţionale de apărare la înzestrarea armatei şi la asigurarea, pe plan local, a mentenanţei pe durata de serviciu a sistemelor de armamente şi echipamente.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026 a fost aprobat, în 1 august, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), astfel că pentru realizarea celor opt Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro, se va avea în vedere implicarea industriei naţionale de apărare.

„Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 este documentul prin care se realizează o planificare multianuală a programelor de înzestrare, în concordanţă cu prevederile Strategiei de înzestrare a Armatei României şi ale Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă. Programele de înzestrare reprezintă totalitatea activităţilor derulate pentru dotarea Armatei României cu tipuri de armament, tehnică de luptă şi echipamente militare, fundamentate pe baza aprobării Consiliului de Supraveghere a Cerinţelor şi care cuprind derularea procedurii de achiziţie, livrare, testare şi intrare în dotare a produselor planificate, în cantităţile necesare şi la cerinţele calitative solicitate”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a mai arătat că, „în luna mai a acestui an, Parlamentul României a aprobat iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente pentru opt programe de înzestrare, care depăşesc 100 de milioane de euro fiecare”.

„Pentru realizarea acestor Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro, se va avea în vedere implicarea industriei naţionale de apărare, care trebuie să îşi modernizeze şi să îşi dezvolte capacităţi militare de producţie adecvate. Armata României trebuie să beneficieze de alocare coerentă şi susţinută a resurselor întrucât subfinanţarea în Apărare ar afecta într-un mod grav îndeplinirea misiunilor de bază şi capacitatea operaţională a Armatei noastre”, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.