O turmă de 14 zimbri, adulţi şi viţei de anul trecut, a fost filmată în Parcul Natural Vânători Neamţ, singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate. Parcul a fost inclus recent în ”Top 100 de destinaţii sustenabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romsilva a postat, miercuri, pe pagina de Facebook, noi imagini cu o turmă de zimbri filmaţi în libertate, în Parcul Natural Vânători Neamţ. 

În imagini se pot vedea 14 exemlare, adulţi şi viţei, născuţi anul trecut în libertate. 

”Aici este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate, parcul fiind inclus recent în «Top 100 de destinaţii sustenabile», clasament internaţional realizat de experţi internaţionali în turism sustenabil”, anunţă Romsilva. 

Potrivit specialiştilor, zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la peste două secole de la dispariţia sa din ţara noastră, iar în urmă cu şase ani au eliberat primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamţ, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 36, între care 12 zimbri născuţi liberi. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru şi 3 viţei născuţi anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Anual, specialiştii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecţie şi acomodare.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani Haţeg şi  Vânători Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ. Are o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, întinzându-se pe versanul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.