Raluca Turcan a anunţat că a testat, joi la Casa Judeţeană de Pensii Tulcea noul soft care va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public, iar de săptămâna viitoare acesta va fi prezentat tuturor caselor teritoriale de pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am testat astăzi, la Casa Judeţeană de Pensii Tulcea, noul soft care va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public. De săptămâna viitoare, vom prezenta acest soft tuturor caselor teritoriale de pensii, care vor evalua astfel:

- 250.000 de dosare ale agricultorilor, care sunt în format letric (dosar cu şină);

- 1.300.000 de dosare într-un format mai uşor de accesat;
- 3.400.000 de dosare într-un format intermediar care va fi modernizat.

- La AJPIS Tulcea, am discutat cu inspectorii sociali şi cu reprezentanţii AJOFM despre situaţia persoanelor vulnerabile identificate în cadrul campaniei pe care o avem în derulare, dar şi despre modul în care se realizează consilierea celor care pot intra pe piaţa muncii. Astfel, persoanele cu o educaţie sub nivelul a opt clase sunt îndreptate către programe de tipul ”a doua şansă”, iar cele care pot avea acces la calificare sunt îndrumate să acceseze cursuri în acord cu cererea de pe piaţa locală a muncii.

- Până în momentul de faţă, la nivel naţional au primit repartiţii de angajare 10% dintre persoanele consiliate, adică 3000 din totalul de aproximativ 30.000.

Sperăm ca la finalul acestei campanii, în cadrul căreia vom evalua 170.000 de titulari de ajutor social şi 413.000 beneficiari reali, să creştem rata de ocupare şi integrarea acestor persoane pe piaţa muncii”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.