Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că părinţii trebuie să fie responsabili în desfăşurarea procesului de începere a noului an şcolar pe 14 septembrie şi să declarare pe proprie răspundere dacă este sănătos copilul atunci când îl trimit la şcoală. Ea a adăugat că nu au fost discuţii în Guvern despre schimbarea acestei declaraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Părinţii trebuie să fie solidari în desfăşurarea acestui proces de începere a anului şcolar şi de continuare a anului şcolar. Nu poţi să gestionezi doar la nivel de Minister al Educaţiei, doar la nivel de şcoală începerea anului şcolar fără să atragi părinţii. Părinţii trebuie să îşi verifice copiii în fiecare dimineaţă dacă nu au simptome, dacă nu au febră, dacă pot să îşi trimită copiii la şcoală, pentru că nu e vorba doar de sănătatea copilului lor, ci de sănătatea întregii comunităţi în care aceştia intră”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Sibiu.

Viceprim-ministrul a adăugat că părinţii trebuie să se responsabilizeze şi să declarare adevărul atunci când îşi trimit copiii la şcoală.

„Nu am discutat în momentul acesta schimbarea acestei declaraţii. Cert este că mesajul acesta este că părintele este la fel de responsabil aşa cum a fost şi în perioada de examene, aşa cum părintele a fost şi în perioada pandemiei, la fel trebuie să fie şi la începutul de an şcolar. Da, să declare pe proprie răspundere, dacă sunt conştienţi de faptul că atunci când îşi trimit copilul la şcoală, acesta trebuie să fie sănătos sau să nu aibă simptomatologie”, a conchis Turcan. 

Referitor la subiect, ministrul Educaţiei, Monica Anisie a spus, joi, că declaraţia pe propria răspundere pe care părinţii trebuie să o completeze la revenirea copiilor la şcoală, că ar trebui introdusă în text sintagma „după cum cunosc”, întrucât există posibilitatea ca părintele să greşească, să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.