Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă, joi seară, că măsuri eficiente, destinate mediului economic pentru susţinerea locurilor de muncă şi a companiilor, pot fi identificate doar împreună cu beneficiarii. Ministrul s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii mai multor companii care i-au transmis că cele 7 miliarde de lei plătite pentru măsuri active au fost un sprijin esential.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Măsuri eficiente, destinate mediului economic pentru susţinerea locurilor de muncă şi a companiilor, pot fi identificate doar împreună cu beneficiarii. În cursul întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii unora dintre marile companii din România, am stabilit să constituim grupuri comune de lucru pentru a elabora soluţii legislative în domeniile digitalizării, debirocratizării, flexibilizării relaţiilor de muncă şi dialogului social. Nu doar experienţa relaţiilor de muncă din pandemie, ci şi preocuparea noastră comună pentru a crea locuri de muncă de calitate, pentru a asigura formarea continuă a forţei de muncă şi un nivel de salarizare corespunzător ne determină să urgentăm procesul de adaptare a legislaţiei la realitatea de pe piaţa muncii”, a cris, joi seară, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că firmele cu care a icutat au în total aproximativ 55.000 de contracte de muncă active.

”Unele dintre acestea au reuşit chiar să crească numărul angajaţilor, în cursul anului trecut. Lucrul acesta a fost posibil pentru că angajatorii au beneficiat de diverse forme de sprijin pentru a păstra locurile de muncă, în ciuda perioadei dificile şi pentru că a existat, din partea Guvernului, dorinţa permanentă de a îmbunătăţi măsurile active adoptate, astfel încât ele să aibă efecte. M-am bucurat să aflu astăzi, direct de la beneficiari, că cele 7 miliarde de lei plătite pentru măsuri active au fost un sprijin esenţial pentru angajaţi şi au permis companiilor să îşi reia planurile de dezvoltare. Tocmai din dorinţa de a întări acest sprijin, consultările cu angajatorii vor continua în perioada următoare, la Ministerul Muncii”, a mai transmis Ministrul Muncii.

Aceasta a multumit reprezentanţilor companiilor din România ”pentru implicarea lor în acest efort comun de a dinamiza mediul economic şi piaţa forţei de muncă, atât prin măsurile adoptate la nivel de companie pentru a asigura sănătatea şi locurile de muncă ale oamenilor, cât şi prin deschiderea de a formula soluţii de îmbunătăţire a legislaţiei”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.