Raluca Turcan a declarat, după întâlnirea de marţi, cu reprezentanţii patronatelor din România la care au fost discutate priorităţile în domeniu din această perioadă, că Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanţă de urgenţă, unul care reglementează semnătura electronică în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă, şi un altul privind flexibilizarea telemuncii, în condiţiile în care, potrivit datelor deţinute de patronate, aproximativ 30% dintre angajaţi sunt acum în telemuncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am continuat astăzi (marţi - n.r.) seria întâlnirilor cu reprezentanţii patronatelor din România, pentru a discuta despre priorităţile acestei perioade, atât în domeniul digitalizării, relaţiilor de muncă şi instituţiilor, cât şi în cel al creşterii ocupării prin măsuri active.
 
Dat fiind contextul pandemic şi economic, ne-am propus să intensificăm eforturile începute anul trecut în ceea ce priveşte digitalizarea Ministerului Muncii şi a instituţiilor din subordine. Prin PNRR, vom aloca aproximativ 160 de milioane de euro pentru proiectele de reformă instituţională, prin digitalizarea Casei Naţionale de Pensii Publice şi a caselor judeţene, a Inspecţiei Muncii, a Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.
 
Pentru a simplifica relaţiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja în lucru două proiecte de ordonanţe de urgenţă privind:
 
Reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă;
 
Flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deţinute de patronate, aproximativ 30% dintre angajaţi sunt acum în telemuncă.
 
Am mai stabilit cu reprezentanţii patronatelor să avem o colaborare strânsă pentru elaborarea noului set de măsuri active pe care îl avem în vedere pentru a creşte ocuparea, între acestea fiind incluse:
 
Reglementarea muncilor casnice;
 
Prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor;
 
Măsuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate în şomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate.
 
Nu în ultimul rând, ne-am propus să finalizăm discuţiile pe marginea formulei de stabilire a salariului minim în calendarul agreat la început de an. Am adresat partenerilor noştri invitaţia de a organiza, în cursul lunii viitoare, o întâlnire special dedicată acestui subiect, în care să discutăm propunerile formulate până acum în cursul discuţiilor dintre sindicate în patronate”, a scris Raluca Turcan marţi pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.