Un obuz a fost găsit, marţi, pe plaja din Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, iar militarii intervin pentru neutralizarea acestuia. Din primele informaţii, obuzul ar fi o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, fără încărcătură de exploziv, folosit pentru exerciţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au transmis, marţi, că o echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută o misiune în localitatea tulceană Sfântu Gheorghe, pentru a interveni asupra unui obuz, descoperit în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.
 
"După apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obuzul este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii). Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor EOD”, se arată în comunicat. 
 
Astfel, o echipă de infanterişti marini specializaţi în neutralizarea dispozitivelor explozive a fost trimisă, marţi după amiază, de la Babadag către plaja din Sfântu Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântu Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.
 
La acest moment, echipa respectivă nu a ajuns la locul indicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.