Autorităţile tulcene au început demersuri de asigurare a asistenţei medicale de urgenţă pentru persoanele aflate în pericol la bordul navelor din rada maritimă Sulina, până în prezent 15 navigatori având nevoie de îngrijiri medicale. Cadrele medicale vor urca la bordul navelor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare în cazul unei urgenţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Tulcea a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a fost emisă o hotărâre prin care se impune iniţierea demersurilor de asigurare a asistenţei medicale publice de urgenţă în faza prespitalicească, prin personal medical calificat, pentru persoanele aflate în pericol la bordul navelor din rada maritimă Sulina.
 
Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a declarat că asistenţa medicală de urgenţă va putea fi asigurată din această săptămână. 
 
"Numărul mare de nave din rada maritimă Sulina impune prezenţa personalului medical calificat, în cazul unei urgenţe, în timpul transportului din mare până la UPU Sulina. Transportul din mare se face cu navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), care nu dispun de personal medical calificat. Prin această hotărâre se vor face demersurile ca din această săptămână să fie asigurată prezenţa personalului medical calificat la bordul acestor nave”, precizează prefectul Alexandru Dan Munteanu.
 
Până în prezent, un număr de 15 navigatori de la bordul navelor din rada maritimă Sulina au solicitat asistenţă medicală de urgenţă.
 
Sursa citată a menţionat că, având avizul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va încheia un protocol cu ARSVOM prin care se va asigura prezenţa personalului medical calificat la bordul navelor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.