Autorităţile tulcene pun la dispoziţia locuitorilor locuitorilor din Ceatalchioi şi din Chilia Veche, comune aflate în apropierea graniţei cu Ucraina, ambarcaţiuni şi autospeciale în cazul în care aceştia ar avea nevoie de transport la o unitate medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat, vineri, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost luate mai multe măsuri.
 
“În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul judeţului Tulcea au fost luate măsuri de identificare a unei locaţii pentru o eventuală relocare temporară a locuitorilor din zona de graniţă care doresc acest lucru, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea, la ordinul prefectului, a pus la dispoziţia locuitorilor din Ceatalchioi şi Plauru o autospecială de primă intervenţie şi comandă, respectiv în comuna Chilia Veche o ambarcaţiune SAR tip Targa şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă pentru asistenţa persoanelor care sunt afectate de situaţia generată de agresiunea Federaţiei Ruse şi atacarea porturilor ucrainene învecinate localităţilor menţionate”, a transmis ISU Tulcea. 
 
Sursa citată a menţionat că aceste mijloace vor executa misiunea ordonată atâta timp cât situaţia de la graniţa României cu Ucraina o impune. 
 
“Ambarcaţiunea SAR prezentă la Chilia Veche are o capacitate de transport de până la 8 persoane, iar în cazul în care se va impune transportul unor persoane în municipiu pe calea rutieră pe timpul nopţii, în afara orelor de program al bacului ce face legătura între suburbia Tudor Vladimirescu şi Tulcea, a fost luată decizia ca acesta să funcţioneze indiferent de oră la solicitarea autorităţilor locale. Mijloacele dislocate în cele două localităţi sunt prevăzute cu trei subofiţeri respectiv un conducător de ambarcaţiune şi doi şoferi”, a precizat ISU Tulcea.
 
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au menţionat că mijloacele de transport din zonă sunt pentru transportul persoanelor care solicită asistenţă şi transfer la o unitate medicală din municipiul Tulcea. 
 
Decizia vine după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea ca Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să fie abilitat în a transmite mesaje de avertizare şi alarmare prin sistemul RO-alert şi/sau mijloacele de alarmare de la nivelul autorităţilor publice locale, iar în cazul în care sunt zone fără acoperire GSM ori neacoperite de mijloace de alarmare, Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă dislocă echipaje care asigură avertizarea/alarmarea populaţiei, pe baza datelor transmise de dispecerat prin intermediul sistemelor de comunicaţii radio, folosind mijloacele mobile de avertizare sau comunicare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.