Autorităţile tulcene continuă intervenţiile pentru astuparea breşei produse în urmă cu câteva zile în digul de protecţie aflat în zona Carasuhat – Mahmudia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat duminică, că în zona respectivă sunt aduse pietre de mare tonaj pentru a astupa breşa din dig. 
“Se intervine cu mijloace navale specifice cu gabarit mărit (două gabare şi o macara plutitoare de mare tonaj), pentru astuparea breşei creată în urmă cu câteva zile în digul de protecţie a zonei renaturate Carasuhat - Mahmudia.  În zona afectată sunt duse pietre de mare tonaj, acestea fiind necesare pentru a crea o baza solidă lucrărilor de sigilare a spărturi din digul de protecţie. Au fost pregătite aproximativ 1000 de tone de piatră care, în acest moment sunt transportate cu mijloacele navale amintite”, a anunţat ISU Tulcea.
Sursa citată a menţionat că din estimările făcute de către autorităţile locale, suprafaţa afectată de inundaţii este de aproximativ 200 de hectare. 
 
Digul din zona Carasuhat – Mahmudia a cedat joi după amiază. 
“Pe fondul nivelurilor ridicate ale Dunării din ultima perioadă (faza II- apa este la jumătatea digului), precum şi din cauza acţiunii erozionale ale valurilor create de ambarcaţiuni, digul a cedat ieri după-amiază, formându-se o breşă de circa 6-8 metri”, a transmis Administraţia Naţională Apele Române.
Apele Române au mai anunţat că populaţia nu este afectată, iar locuinţele nu sunt în pericol de a fi inundate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.