Trei sute de apeluri la 112 au fost primite la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea până duminică, la ora 8.00, fiind semnalate diverse situaţii de urgenţă produse de vremea nefavorabilă. Pompierii au avut 14 intervenţii pentru îndepărtarea crengilor şi copacilor căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme, patru maşini fiind astfel avariate. Un număr de 19 localităţi nu au electricitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Până la ora 8:00 în această dimineaţă, dispeceratul ISU Delta Tulcea a înregistrat 300 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care semnalau diverse situaţii de urgenţă. Majoritatea acestor apeluri au anunţat copaci şi crengi căzuţi pe carosabil”, au anunţat reprezentanţii ISU Tulcea. 
 
Pompierii au intervenit la 17 situaţii de urgenţă. Paisprezece dintre acestea au fost pentru îndepărtarea crengilor şi copacilor căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme.  De asemenea, pompierii au intervenit în două cazuri de inundaţie, îndepărtând apa din subsolul unei case, şi la un incendiu produs la o gospodărie în localitatea Dunăvăţu de Jos, în urma căruia au ars două anexe. 
 
“În urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime, iar drumurile naţionale şi judeţene au fost rapid redate circulaţiei în condiţii de siguranţă. Patru autoturisme au fost avariate”, au transmis pompierii. 
 
De asemenea, 19 localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică. 
 
În prezent sunt valabile două avertizări meteo pentru judeţul Tulcea; un cod portocaliu privind intensificări susţinute ale vântului, precipitaţii mixte şi abundente, valabil până la ora 10:00, şi un cod galben - intensificări ale vântului cu rafale de 60...80 km/h. Pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h valabil până la ora 18:00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.