Premierul Mihai Tudose a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei, el spunând la începutul şedinţei de Guvern că aceştia au mare dreptate, pentru că au fost nevoiţi să se transforme în contabili şi a precizat că se caută soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a precizat că a avut o întâlnire cu o delegaţie a medicilor de familie, la care au participat şi vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

”Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte mare dreptate. Spun din păcate pentru că sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme în contabili. Încercăm să găsim soluţii, prima etapă este vineri într-o consultare pe draft şi de luni să încercăm împreună şi cu Ministerul Finanţelor să reglăm nişte lucruri”, a mai spus Mihai Tudose.

Câteva sute de medici de familie, dar şi pacienţi au protestat, în Piaţa Victoriei, faţă de subfinanţarea asistenţei medicale primare şi faţă de "imposibilitatea de practică optimă a medicinii de familie", avertizând că "sistemul va intra în colaps şi va lăsa milioane de pacienţi fără îngrijirea medicală la care au dreptul în calitate de plătitori de taxe şi impozite". Acţiunea de protest a fost organizată de "Coaliţia Solidari pentru Sănătate", constituită la sfârşitul lunii octombrie şi din care fac parte nouă asociaţii ale medicilor şi pacienţilor, între care Societatea Naţională de Medicina Familiei, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Salvaţi Copiii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.