Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seară, la Antena 3, că legea pensiilor este în lucru şi că "poate" va fi gata anul viitor, fiind "cea mai grea lege pe care o poate avea România, dar că din 2018 punctul de pensie va creşte cu 10%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat despre legea pensiilor, promisă de PSD pentru 2018, el a susţinut că punctul de pensie creşte de anul viitor cu 10 la sută. 

"Legea pensiilor este în lucru, poate va fi gata la anul, să vedem apoi cât durează implementarea şi în ce ordine va fi implementată din punct de vedere al beneficiarilor, fiindcă va fi foarte greu de procesat milioane de dosare”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3.

El a spus că la Ministerul Muncii se fac simulări.

"Se fac simulări cât de repede putem să o facem, în ce tranşe putem să o facem şi în ce timp, ca atunci când o punem în dezbatere publică să avem răspunsul la toate întrebările. Este o lege foarte grea, poate cea mai grea lege pe care o poate avea România azi”, a afirmat premierul.

El a mai spus că pensia nu este o pomană de la stat, ci este dreptul omului, iar "oamenii trebuie să simtă că sunt trataţi aşa cum trebuie după o viaţă de muncă".

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.