Tribunalul Constanţa a respins vineri, ordonanţa preşedinţială depusă de Arhiepiescopia Tomisului pentru suspendarea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, care interzice pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele din localitatea unde are loc evenimentul. Instanţa a considerat cererea ca fiind inadmisibilă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arhiepiscopia Tomisului a depus pe data de 26 noiembrie o ordonanţă preşedinţială la Tribunalul Constanţa prin care a solicitat suspendarea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase pentru persoanele care nu au domiciliul în localităţile unde se desfăşoară aceste activităţi. 
Tribunalul Constanţa a decis vineri, respingerea acestei solicitări. 
“Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare, la Tribunalul Constanţa”, se arată în decizia instanţei. 
 
În urmă cu două zile Tribunalul Constanţa a respins şi cererea de anulare a hotărârii respective. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, anunţase că doreşte organizarea unui pelerinaj religios la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin. 
 
În fiecare an, în 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente peste 10.000 de persoane.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de a interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase pentru persoanele care nu au domiciliul în localităţile unde se desfăşoară aceste activităţi după ce rata incidenţei în judeţul Constanţa a trecut de 3 la mia de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.