Trenul Regal a ajuns, sâmbătă, în Gara CFR din Alba Iulia, cu ocazia Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Sute de persoane au întâmpinat garnitura, pentru a saluta membrii familiei regale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia au sosit, sâmbătă, în Gara CFR din Alba Iulia, în Trenul Regal.   

Sute de persoane au întâmpinat garnitura pentru a-i saluta pe membrii familiei regale.  

Potrivit programului anunţat de autorităţi, de la gara din Alba Iulia, membrii familiei regale vor merge la Catedrala Reîntregirii pentru dezvelirea unei plăci comemorative cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Centenarul Încoronării. 

Ulterior vor asista la o slujbă de Te Deum, dar şi la Parada Încoronării. 

La Parada Încoronării va fi prezentat Drapelul României din anul 1922.  

Principalele momente ale paradei sunt:  

  • prezintă onorul studenţii Academiei Forţelor Terestre  „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, echipaţi în ţinutele militare din perioada primului Război Mondial, 
  • urmează militarii Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române care poartă ţinuta replică a uniformei de jandarmi Model 1918, 
  • defilarea continuă cu Drapelul de Luptă „Regele Ferdinand” purtat de Garda Drapelului, militarii poartă uniformă de ceremonie specifică Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, 
  • defilează Drapelul de Luptă şi elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, prezintă onorul Drapelul de Luptă şi militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. 
  • la statuia domnitorului Mihai Viteazul este prezentă şi o subunitate de Cavalerie a Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Ţinuta Militarilor reprezintă o replică a uniformei de brigadier – jandarm călare, Model 1874. 

De la ora 14.00, familia regală participă la dezvelirea statuii Reginei Maria, din spatele Sălii Unirii din Alba Iulia. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.