Trei persoane au primit o nouă şansă la viaţă, după ce medicii au prelevat ficatul şi rinichii unei paciente aflate în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean Braşov. Aceasta a fost cea de-a cincea prelevare de organe la această unitate medicală de la începutul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii care au prelevat organele pacientei şi-au arătat recunoştinţa şi respectul faţă de familia unei paciente aflate în moarte cerebrală. 

”Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. În urma gestului nepreţuit făcut de familia îndurerată, alături de profesionalismul echipei  ATI şi de coordonare a spitalului braşovean, formată din Dr. Dragoş Grusea – coordonator de transplant, Dr. Simona Gălbineanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă  în urma intervenţiilor de transplant hepatic, renal şi de ţesuturi (cornee şi osteotendinos)”, a scris pe Facebook, Agenţia Naţională de Transplant 

Intervenţia de prelevare încheiată în cursul zilei de duminică, 13 noiembrie, este cea de-a cincea realizată de la începutul anului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.   

”Intervenţiile de prelevare organe au fost realizate de echipele Instititului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki - pentru ficat, şi ICUTR Cluj Napoca, condusă de Dr. Mihai Suciu   – pentru rinichi. Prelevarea ţesuturilor a fos realizată de echipele Spitalul  Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti - pentru cornee, şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina , formată din Dr. Andrei Nica, Dr. Sorina Romanescu, Dr. Luiza Linte, Dr. Ştefan Păun - pentru ţesuturile osteotendinoase”, a mai precizat sursa citată. 

Deja au fost realizate şi transplanturile organelor prelevate. 

”Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes în cadrul Institutul Clinic Fundeni, de către echipa chirigicală condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, alături de echipa ATI: Dr. Dana Punga, Dr. Andreea Ştefan,  salvând viaţa unei paciente în vârstă de 46 de ani.  Doi pacienţi, în vârstă de 42 de ani şi, respectiv, de 47 de ani, aflaţi de mulţi ani în dializă, au fost salvaţi datorită transplanturilor renale realizate  la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal ICUTR Cluj Napoca de către echipele chirurgicale conduse de Dr. Dan Pop şi Dr. Silviu Moga.  Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte!”, mai scrie  Agenţia Naţională de Transplant. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.