Trei unităţi din Slatina care asigură servicii de cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină au fost amendate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 65.000 de lei, iar una dintre aceste unităţi a fost închisă pe o perioadă de până la şase luni, în timp ce la alta au fost închise mai multe camere, până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a continuat controalele în întreaga ţară pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.
 
Sub coordonarea preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, şi a directorului general, Paul Anghel, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au făcut, miercuri, verificări la unităţile din Slatina care asigură servicii de cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină.
 
 
"În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 65.000 lei societăţilor SC Divamar Pro Holding - Casa Domnească (împreună cu măsura complementară de oprirea a activităţii până la şase luni), SC Pitic Sport SRL - Hotel  Zitto (însoţită de măsura retragerii de la utilizare a întregii cantităţi de produse alimentare neconforme) şi SC Yac Tur SRL - Hotel Paradis (însoţită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficienţelor)”, se arată în comunicat.
 
Comisarii ANPC au descoperit în timpul acţiunilor de control nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor; folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; schimbarea stării termice a produselor. De asemenea, comisarii au observat că în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.