Militari din Escadronul 37 Aerian din Ramstein, unitatea care are în subordine scutul antirachetă de la Deveselu, participă la exerciţiul comun cu Forţele Aeriene Române „Carpathian Summer 2016” prin care vor fi făcute antrenamente sub diferite tipuri de ameninţări dar şi aterizări în zone neamenajate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul româno-american va dura în total 11 zile şi este menit să sporească interoperabilitatea şi pregătirea forţelor aeriene din cele două ţări, se arată într-un comunicat al Escadronul 37 Aerian din Ramstein.

„Avem multe de învăţat unii de la alţii, avem o bună relaţie cu românii şi lucrăm cu ei încă din 1996. Este un beneficiu pentru ambele noastre armate”, a declarat locotenentul Mark Alpert, ofiţer executiv la Escadronul 37 Aerian din Ramstein.

În cadrul exerciţiului, aproximativ 80 de militari de la baza din Ramstein şi trei aeronave de transport de tip C130J Super Hercules au fost trimişi în România. Aviatorii vor face antrenamente pentru diverse tipuri de ameninţări şi, de asemenea, vor face exerciţii de aterizare în zone neamenajate.

Baza din Ramstein este comandamnetul scutului aerian antirachetă din Europa şi are sub comandă şi baza americană de la Deveselu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.