Trei sute de militari români şi cincizeci de militari din alte ţări, printre care SUA şi Turcia, participă până la sfârşitul acestei luni, la un exerciţiu desfăşurat în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră şi în portul militar Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că organizează, în perioada 19-30 iunie, cea de-a XIII-a ediţie a Exerciţiului multinaţional „Eurasian Partnership MCM DIVE”, care va avea loc în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră şi în portul militar Constanţa. La exerciţiul condus de Centrul 39 Scafandri participă peste 300 de militari români şi 50 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii şi Turcia. 
“Exerciţiul «EP MCM DIVE 23» contribuie la creşterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate şi contra minelor, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele participante. Totodată, desfăşurarea exerciţiului are rolul de a dezvolta relaţiile dintre Forţele Navale Române şi militarii forţelor navale şi gărzilor de coastă implicate în activităţile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanţa”, au transmis Forţele Navale. 
La exerciţiul „EP MCM DIVE 23”, Forţele Navale Române participă cu Puitorul de mine şi plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, Nava maritimă de sprijin şi intervenţie cu scafandri „Grozavul”, Nava rapidă de scafandri „Venus”, două remorchere de radă şi port, două ambarcaţiuni rapide de tip RHIB, un centru de analiză şi evaluare a datelor pentru lupta antimină, o echipă de meteorologie şi oceanografie (METOC), două detaşamente de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), un detaşament de scafandri de mare adâncime, o echipă de poliţie militară şi un elicopter IAR-330 Puma Naval, iar Forţele Aeriene Române participă cu un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, un elicopter IAR-330 şi două avioane IAR-99.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.