Poliţiştii de imigrări din judeţul Bacău, în urma acţiunilor şi controalelor întreprinse, au depistat trei străini din Mexic, Siria şi Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 29 şi 60 de ani, care se aflau în şedere ilegală pe teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Bacău, au desfăşurat în perioada 8 - 12 ianuarie a.c., activităţi specifice de control pe raza de competenţă în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor. Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi trei străini care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României”, arată comunicatul de presă al instituţiei.

Conform sursei citate, în urma verificărilor efectuate, a fost constantat că doi dintre aceştia au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre, fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare şi obligaţi să părăsească ţara prin decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Faţă de a treia persoană a fost dispusă măsura îndepărtării sub escortă, iar la ieşirea din ţară a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, întrucât, din verificări a reieşit că ar fi trecut ilegal frontiera de stat a României, mai precizează sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.