Trei persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bistriţa – Năsăud, în două dosare diferite, după ce au comis mai multe infracţiuni, printre care şi de trafic de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIICOT a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că procurorii au trimis în judecată o persoană pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu, ameninţare, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive.

„În cauză s-a reţinut că, în perioada 2021 – mai 2022, inculpatul a deţinut, fără drept, o armă letală, obţinută în urma modificării artizanale a unei arme neletale, pe care a utilizat-o (executând foc) în patru ocazii diferite, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale. De asemenea, în perioada iunie 2021 – aprilie 2022, a porţionat în vederea vânzării şi a comercializat/ a oferit cu titlu gratuit canabis şi pastile de ecstasy consumatorilor din judeţul Bistriţa Năsăud (18 acte materiale). În aceeaşi perioadă, acesta a deţinut pentru consum propriu droguri de risc şi de mare risc”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că aceeaşi persoană, între toamna anului 2020  şi aprilie 2022, a porţionat în vederea vânzării şi a comercializat sau a oferit gratuit  substanţe psihoactive.

În cea de-al doilea caz, procurorii DIICOT au trimis în judecată două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu, efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de persoane şi conducere fără permis.

 

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020 - 2021, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, unul dintre inculpaţi a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc (ecstasy) pe care le-a comercializat unor consumatori de pe raza judeţului Bistriţa Năsăud. De asemenea, cu ocazia unor evenimente private, acelaşi inculpat a oferit, cu titlul gratuit, droguri de mare risc, unora dintre participanţii la aceste petreceri. În aceeaşi perioadă, în mod repetat, inclusiv cu ocazia unor întâlniri cu caracter privat, a comercializat sau oferit droguri de risc şi substanţe cu efecte psihoactive”, mai precizează comunicatul.

DIICOT a mai menţionat că cea de-a doua persoană a fost trimisă în judecată pentru că a vândut substanţe cu efect psihoactiv şi pentru că în perioada 2020 – decembrie 2021, a condus pe drumuri publice autoturisme fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule .
„Cu privire la comiterea infracţiunii de trafic de persoane, s-a reţinut că, în perioada mai – iulie 2021, ambii inculpaţi au obţinut sume de bani din exploatarea sexuală a unei persoane vătămate, pe care au recrutat-o prin inducere în eroare (metoda loverboy) şi au adăpostit-o în vederea obţinerii de beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către aceasta”, au mai adăugat procurorii.

Ambele dosare au fost trimise pentru judecare la Tribunalul Bistriţa Năsăud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.