Trei pacienţi cu coronavirus în stare gravă sunt transportaţi, vineri, cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş. În Capitală, autorităţile au anunţat încă de la prânz că nu sunt locuri disponibile la ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 8 octombrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti - Târgu Mureş, a trei pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD. 
 


Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.30. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, la prânz, că era liber un singur pat de Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID, acesta fiind în judeţul Timiş.  

În Bucureşti nu există niciun pat liber pentru aceşti bolnavi, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.