România a câştigat trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care a avut loc în Elveţia şi la care au participat peste 160 de concurente din 43 de ţări, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medaliile de argint au fost obţinute de Ioana Alexandra Teodorescu, elevă în clasa a XII-a şi Lenca Iarina Cuturela, din clasa a X-a, ambele de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, precum şi de Alexandra Timofte, în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu” din Bucureşti.

Medalia de bronz i-a revenit Ramonei Deaconu, de la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” din Slatina. 

Ioana Alexandra Teodorescu şi Lenca Iarina Cuturela s-au remarcat şi în concursul de anul trecut, unde au cucerit tot medaliile de argint. 

Lotul României a fost condus de profesorii Mihai Bălună, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi Hajnalka Csapό, de la Colegiul Naţional „Marton Aron” din Miercurea Ciuc.

Delegaţia României revine în ţară miercuri, la ora 15.20, pe Aeroportul "Henri Coandă”.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este o competiţie internaţională similară ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică, la care sunt două probe scrise susţinute în două zile consecutive. Conform regulamentului, o echipă este compusă din patru eleve. EGMO este, în acelaşi timp, singura olimpiadă internaţională în ştiinţe care se adresează exclusiv elevelor de liceu, a căror pasiune pentru matematică trece dincolo de programa şcolară clasică.

A şasea ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete a avut loc la Zürich, în Elveţia, în perioada 6-12 aprilie. Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014), Belarus (2015) şi România (2016). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.