Trei lebede moarte au fost scoase de pompieri din apele Lacului Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, unde în urmă cu câteva zile au fost găsite alte două lebede, la care s-a confirmat prezenţa gripei aviare. Cadavrele recuperate au fost preluate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, pompierii au fost anunţaţi, printr-un apel la 112, că în apa lacului Bâtca Doamnei se află o lebădă moartă. 
 
Acolo  s-au deplasat forţe şi mijloace de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ şi DSVSA.
 
"Pompierii cu ajutorul echipamentelor şi mijloacelor din dotare au degajat din apa lacului trei lebede moarte. Acestea au fost preluate de DSVSA", a transmis sursa citată.
 
În urmă cu câteva zile, gripa aviară a fost confirmată la două lebede moarte, găsite pe Lacul Bâtca Doamnei din municipiul Piatra Neamţ, iar autorităţile locale au anunţat că se interzice accesul păsărilor domestice pe luciuri de apă, râuri, bălţi şi solicită separarea, în gospodării, a raţelor şi gâştelor de celelalte păsări domestice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.