Trei ciobani rămaşi înzăpeziţi la o fermă din judeţul Tulcea au fost salvaţi, duminică, de autorităţi şi transportaţi într-o localitate pentru a fi în siguranţă. În zonă s-a intervenit şi pentru transportarea unor bolnavi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, trei ciobani cu o turmă de oi au rămas înzăpeziţi la ferma din localitatea Mihai Bravu. Autorităţile locale au intervenit cu un tractor şi au preluat persoanele respective, transportându-le în siguranţă în Mihai Bravu. Oile au rămas la fermă.

Tot în cursul zilei de duminică, un adolescent în vârstă de 15 ani, suspect de apendicită, a fost dus cu un utilaj al Primăriei la Două Cantoane, de acolo fiind preluat de o ambulanţă a Serviciului Judeţean care l-a transportat la Spitalul Judeţean Tulcea. În sprijinul ambulanţei a intervenit un utilaj de deszăpezire.

De asemenea, din localitatea Ciucurova a fost preluată o femeie însărcinată în luna a noua, fiind transportată la Spitalul Judeţean Tulcea.

Judeţul Tulcea s-a aflat din noaptea de joi spre vineri sub cod portocaliu de viscol, iar pe parcursul zilei de vineri meteorologii au emis şi o avertizare cod roşu de viscol.

Ulterior, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de viscol, care a fost prelungită până duminică.

Astfel, până duminică, la ora 22.00, judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.