Trei aeronave olandeze de recunoaştere fără pilot de tip MQ-9 Reaper vor fi discolate anul viitor în România, au anunţat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Acestea vor acţiona din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, pe o perioadă între şase şi 12 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Ministerul Apărării Naţionale salută decizia Guvernului Olandez de a disloca, pe parcursul anului 2024, trei avioane de recunoaştere fără pilot de tip MQ-9 Reaper din dotarea Forţelor Armate Regale ale Ţărilor de Jos. Aeronavele vor acţiona, pe o perioadă cuprinsă între şase şi 12 luni, din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi vor fi deservite la Cîmpia Turzii de circa 40 de specialişti olandezi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale. 
Reprezentanţii MApN au precizat că această decizie, luată în premieră de Ţările de Jos, are ca scop consolidarea apărării flancului estic al NATO, iar aeronavele vor avea misiunea de a colecta, în scop preventiv, date şi informaţii pentru monitorizarea situaţiei de-a lungul frontierei de est a teritoriului Alianţei.
 “Dislocarea celor trei aeronave face parte din eforturile întreprinse pe palier politic şi militar la nivel aliat şi naţional în sprijinul consolidării posturii colective de apărare din regiunea Mării Negre, concretizate printr-o creştere substanţială a prezenţei aliate pe flancul estic, inclusiv în România.
Contribuţiile substanţiale cu trupe aliate pe teritoriul naţional demonstrează, încă o dată, unitatea şi coeziunea aliată şi dovedesc credibilitatea posturii de descurajare şi apărare.
 De asemenea, România are, la rândul său, o contribuţie substanţială cu trupe şi capabilităţi în misiunile şi operaţiile NATO şi UE”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.