Traversarea Dunării cu bacul pe timpul nopţii, între porturile Bechet (România) şi Oreahovo (Bulgaria), suspendată în urmă cu aproape o lună din cauza scăderii nivelului apei, a fost reluată, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, având în vedere tendinţele de creştere a cotei apei fluviului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Societatea comercială care asigură transbordarea mijloacelor de transport cu bacul între România şi Bulgaria, între porturile Bechet (România) - Oreahovo (Bulgaria), a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu că a fost reluată trecerea cu bacul peste fluviul Dunărea între cele două state pe timp de noapte.

Această măsură de reintrare în programul normal de activitate a fost luată în urma tendinţelor de creştere a cotei apei fluviului Dunărea, fapt ce permite acostarea în siguranţă în porturile de pe teritoriile celor două state.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei "Trafic Online”, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Traversarea Dunării cu bacul pe timpul nopţii, între cele două porturi, fusese sistată în 11 iulie, din cauza scăderii nivelului apei, transbordarea fiind făcută zilnic doar între orele 6.00-22.00.

Traversarea fluviului cu bacul pe timpul nopţii a mai fost suspendată, din acelaşi motiv, între 30 iunie şi 6 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.