Salvamontiştii din Neamţ anunţă, joi, că mai multe trasee montane din Parcul Naţional Ceahlău sunt închise din cauza distrugerilor făcute de torenţi. Salvamontiştii anunţă că drumurile forestiere pentru evacuarea victimelor accidentelor sunt complet impracticabile, iar timpul de răspuns va fi de trei ori mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi echipele Salvamont au finalizat evaluarea distrugerilor făcute de torenţi pe traseele turistice din Parcul Naţional Ceahlău. Zona cea mai afectată este cea a Cascadei Duruitoarea şi Bazinul Pârâului Martin”, au transmis, joi, salvamontiştii din Neamţ.

Aceştia precizează că, având în vedere gradul mare de risc al parcurgerii traselor din acesta zonă, se închid temporar până la remedierea situaţiei următoarele trasee:

  • Durau - Piciorul lui Bucur- Rupturi -Cascadă Duruitoarea (drumul lui Iosav) marcaj cruce albastră -traseu impracticabil.
  • Sectorul Cascadă Duruitoarea - Poliţa cu Arinis -Piciorul Şchiop -Cabană Dochia marcaj cruce roşie.

Celelalte trasee din masiv rămân deschise fiind practicabile.

”Totodată va aducem la cunoştinţă că datorită faptului că drumurile forestiere pe care făceam intervenţia de evacuare a victimelor accidentelor montane sunt la acesta oră complet impracticabile ,timpii de răspuns în cazul intervenţiilor va fi de aproximativ trei ori mai mare în cazul în care vremea nefavorabilă nu va face posibilă intervenţia aero”, au mai transmis salvamontiştii.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.