Transportatorii care au protestat joi în faţa Guvernului au început să plece din Piaţa Victoriei, după ce au ajuns la o înţelegere cu ASF în privinţa tarifelor RCA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, a anunţat că s-a ajuns la un acord cu ASF.

”Azi am obţinut o victorie”, a spus el.

”În urma acestor discuţii, am primit şi documentul ce acum se semnează, se pare că nu vom mai avea parte de jaf, ci de tarife corespunzătoare ratei medii a daunalităţii combinate cu frecvenţa daunelor, aşa cum era corect să fie calculate încă de anul de trecut”, a declarat Hagiu.

El a ţinut să sublinieze că transportatorii se află în etapa în care pot spune că au câştigat bătălia.

”Ceea ce e important să facem este ca aceste tarife şi acest principiu al tarifului de referinţă să nu rămână valabil doar pentru 6 luni şi să ne trezim iar într-o situaţie similară. Dacă vor îndrăzni să treacă peste negocierea din Parlament, să treacă peste principiul pe care am reuşit, amendând proiectul de lege din Parlament, să-l instalăm pe veci, şi anume a tarifului de referinţă calculat şi prezentat trimestrial de către ASF, atunci vom reveni în Bucureşti”, a afirmat Hagiu.

Preşedintele de onoare al FORT a anunţat că s-a obţinut un maxim de 7.500 de lei pentru RCA.

”De la tarife nesimţite de peste 12.000 de lei – şi acesta era un tarif bun încă – care ajungea până la o sută şi ceva de mii de ron, la un maxim de 7.500 de lei şi acesta va fi plafon. Deci, undeva până în 7.500 de lei va fi plafonat tariful pentru cea mai încărcată categorie, de 16 tone”, a arătat preşedintele de onoare al FORT.

Hagiu a adăugat că, în consecinţă, la celelalte categorii se vor aplica coeficienţii astfel încât nu vor mai fi abuzuri.

Totodată, Hagiu şi-a exprimat speranţa ca sistemul bonus malus să devină funcţional. ”Avantajul pentru colegii mei din ţară pentru toţi transportatorii este că îşi vor calcula singuri, plecând de la tariful de referinţă, ceea ce înseamnă corectitudinea ofertei de primă pe care o primesc”, a afirmat Hagiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au început să elibereze Piaţa Victoriei.

Autorizaţia pentru protest a expirat la ora 15.00.

Circa 3.000 de persoane au participat joi la mitingul organizat de patru patronate ale transportatorilor rutieri în Piaţa Victoriei, la care s-au asociat şi taximetrişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.