Medicul oftalmolog Monica Pop anunţă, marţi, că transplantul de cornee a fost reluat la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, singura unitate medicală acreditată în acest sens. În ultimele două zile, doi pacienţi au fost operaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Transplantul de cornee a fost reluat la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti! Ieri si astăzi, 2 pacienti au primit din nou lumină! O echipă de medici tineri de mare perspectivă, formată din Asist. Dr. Alina Gheorghe si Asist. Dr. Valentin Dinu, sub coordonarea Prof. Dr. Calin TATARU, au practicat interventia, dupa ce,  înainte cu o zi, Dr. Valentin Dinu a zburat la sute de km, impreună cu alti medici pentru prelevare, pentru a darui viaţă si lumina”, a scris, marţi, pe Facebook, medical Monica Pop.

Aceasta a precizat că ”procesul de reacreditare este lung si dificil”.

”Cea mai mare problemă este cea a donatorilor. Greu! Celelalte sectii de oftalmologie au renunţat, s-au retras din această activitate grea si laborioasă”, a mai scris Monica Pop.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.