O echipă complexă de specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti şi de la lnstitutul Clinic Fundeni a făcut, sâmbătă, un transplant hepatic, la un copil de 11 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru. Pacientul căruia i s-a efectuat transplantul hepatic este în vârstă de 11 ani, cunoscut cu insuficienta hepatică şi ciroză hepatică decompensată”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit acestora, starea imediat postoperatorie este stabilă.

”lntervenţia a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului Grigore Alexandrescu, coordonată de doamna conferenţiar doctor Laura Bălănescu şi o echipă de chirurgi de la lnstitutul Clinic Fundeni, formată din domnul profesor universitar doctor lrinel Popescu şi doamna doctor Doina Hrehoret”, a mai transmis unitatea medicală.

Reprezentanţii acesteia au mulţumit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi tuturor celor implicate, care au făcut toate eforturile şi demersurile legale pentru ca aceasta intervenţie să poatăm avea loc.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.