Traficul rutier pe DN 2B Buzău - Brăila a fost reluat, joi după-amiază, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone. Pentru autovehiculele mai grele traficul este în continuare oprit, din cauza poleiului format în urma fenomenului de ploaie îngheţată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulaţia rutieră a fost deschisă, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, pe DN 2B între Buzău şi Brăila.

În cursul dimineţii, din cauza ploii îngheţate, care produce polei pe partea carosabilă şi din cauză că materialele antiderapante folosite de drumari nu aveau efect, CNAIR si Poliţia Rutieră au decis închiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B între Buzău şi Brăila.

"Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafaţa carosabilă îngheaţă instantaneu şi anulează efectul materialelor antiderapante", spun reprezentanţii CNAIR.

De asemenea, în cursul dimineţii de joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a crescut numărul prezentărilor la Secţia de ortopedie, mulţi pacienţi mergând la medic după ce au alunecat şi s-au lovit la mâini sau picioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.