Aeroportul din Iaşi a depăşit, în primele zece luni din anul 2022, întreg traficul pe anul 2019, conducerea aerogării ieşene estimând că la finalul acestui an numărul total de pasageri va trece de 1,5 milioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, a declarat, miercuri, că în perioada ianuarie-octombrie din acest an traficul a fost de 1,32 milioane de pasageri, nivel care a depăşit traficul înregistrat înaintea pandemiei.

"În 2019 am avut aproximativ 1,3 milioane de pasageri, iar la 1 noiembrie acest an am atins deja acest nivel. Cu alte cuvinte am bătut recordul. Estimăm că putem depăşi 1,5 milioane de pasageri la sfârşitul acestui an, ceea ce este mult peste aşteptările pe care le aveam la începutul anului", a declarat pentru News.ro directorul aerogării ieşene, Romeo Vatră.

Totodată, Vatră a afirmat că sunt şanse bune ca Turkish Airlines să introducă, anul viitor, un zbor direct Iaşi-Istanbul, în timp ce WizzAir are în plan să dezvolte baza sa aeriană de la Iaşi şi să anunţe noi rute.

Aeroportul ieşean va avea un nou terminal de pasageri la finalul anului 2023, construcţia acestuia fiind începută în urmă cu câteva săptămâni. Conducerea aeroportului ieşean afirmă că noul terminal va fi al doilea ca mărime din ţară, după Otopeni şi că va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.