Traficul rutier este îngreunat, sâmbătă seară, pe mai multe drumuri din judeţul Galaţi, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă şi polei, în multe zone. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, cea mai mare problemă o reprezintă vântul care suflă puternic şi viscoleşte zăpada, aducând-o pe şosele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, sâmbătă seară, traficul rutier nu este blocat în judeţ, însă este îngreunat şi se circulă în condiţii de iarnă, întrucât, pe unele drumuri naţionale şi judeţene, carosabilul este acoperit cu zăpadă şi polei. De asemenea, sunt manifestări de vânt puternic în nordul judeţului.

Pe DN 24D, între localităţile Bursucani şi Bălăbăneşti, ninge abundent şi se acţionează cu un utilaj de deszăpezire de la Secţia de Drumuri Naţionale Galaţi. Traficul este îngreunat şi din cauza unui TIR rămas pe partea carosabilă.

De asemenea, se acţiona cu utilaje de deszăpezire pe DN 24D şi între localităţile Cuca - Tuluceşti, pe DN 26 între municipiul Galaţi – comuna Vânători şi comuna Folteşti, pe DN 25 între localităţile Şendreni şi Braniştea, precum şi Drăgăneşti – Iveşti şi pe DN 24 între municipiul Tecuci şi comuna Ghidigeni.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, utilajele acţionează deja de ore bune pe drumurile judeţene pentru a înlătura zăpada de pe partea carosabilă şi pentru a împrăştia material antiderapant.

"Cea mai mare problemă este vântul care suflă cu putere şi spulberă zăpada de pe câmp pe partea carosabilă", a afirmat Fotea.

Până duminică, la ora 10.00, judeţul Galaţi este sub cod portocaliu de vreme rea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.