Tradiţionala procesiune de Florii va fi organizată, sâmbătă, în Capitală, începând cu ora 14:30, la Mănăstirea "Radu Vodă", pentru al nouălea an consecutiv, în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va începe prin săvârşirea slujbei Vecerniei în biserica Mănăstirii Radu Vodă, urmată de sfinţirea ramurilor de finic şi de salcie. La ora 16:10, procesiunea, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va porni spre Catedrala Patriarhală.

Pe traseu vor fi făcute două opriri, respectiv în faţa Catedralei Mitropolitane Sfântul Spiridon - Nou şi în faţa Bisericii Sfânta Ecaterina - Paraclis Universitar (Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul), unde procesiunea va fi întâmpinată de cadrele didactice (clerici şi mireni) şi de studenţii Facultăţii de Teologie, care se vor adăuga pelerinilor, informează Patriarhia. La cele două opriri se vor rosti rugăciuni.

La pelerinaj vor participa toţi clericii din Capitală şi din judeţul Ilfov, inclusiv preoţii de caritate (din spitale şi centre sociale, cimitire, unităţi militare, penitenciare). Acestora li se vor adăuga toţi credincioşii care doresc să mărturisească public credinţa în Învierea lui Hristos, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Pelerinajul se va sfârşi cu slujba de sfinţire a icoanei mari a Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, săvârşită pe Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei) şi cu rostirea Cuvântului de învăţătură de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Începând cu anul 2008, tradiţia procesiunii clericilor şi credincioşilor în ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) a fost reluată în Bucureşti şi în oraşele din judeţul Prahova. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.