Academia de Poliţie a dispus prelevarea de probe din alimentele servite în ziua în care peste 60 de studenţi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. De asemenea, s-au prelevat probe din spaţiile de servire şi depozitare a mâncării. În plus, personalul a fost testat şi s-a făcut o igienizare suplimentară a spaţiilor. Pentru a evita astfel de cazuri pe viitor, conducerea Academiei a dispus existenţa unui serviciu medical permanent în unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Corpul de Control al ministrului de Interne, verificări la Academia de Poliţie, după ce peste 60 de studenţi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară / Măsuri dispuse în acest caz

”Încă de la începutul primelor simptome (14/15 noiembrie) apărute în rândul studenţilor Academiei şi până în momentul de faţă, conducerea instituţiei noastre sa preocupat continuu de starea de sănătate a studenţilor”,  se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de oficialii Academiei de Poliţie.

Potrivit acestora, s-au luat mai multe măsuri:

• a fost constituită o comisie din cadrul Direcţiei Medicale formată din medici ai Ministerului Afacerilor Interne care monitorizează activităţile desfăşurate în cadrul instituţiei noastre referitoare la ancheta epidemiologică aflată încă în derulare;

• la nivelul Academiei de Poliţie se efectuează verificări cu sprijinul Direcţiei Generale Logistice a Ministerului Afacerilor Interne privind respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor;

• s-a dispus prelevarea de probe atât din alimente cât şi din spaţiile de servire a mesei efectuându-se analiza acestora;

• întregul personal de deservire din blocul alimentar implicat în activitatea de hrănire a studenţilor din data de 14.11.2023, a fost testat, suplimentar faţă de testările periodice prevăzute de lege, de Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

• au fost luate măsuri suplimentare de igienizare a spaţiilor de cazare, de servire a mesei şi a celor destinate ca săli de clasă;

• s-a instituit permanenţa serviciului medical în instituţie pentru atenta supraveghere a studenţilor Academiei  „Alexandru Ioan Cuza”

• se monitorizează introducerea şi consumul de alimente din afara instituţiei până la finalizarea tuturor verificărilor.

Conducerea instituţiei s-a referit şi la toate imaginile publicate în spaţiul public de sindicaliştii Europol. Aceştia au reclamat că se serveşte mâncare stricată, că în unitate sunt şobolani uriaşi, dar şi că muncitori care fac lucruri în unitate fac grătare în curtea instituţiei.

”Referitor la imaginile apărute în spaţiul online, se efectuează verificări la nivelul instituţiei noastre, de către structurile competente”, a mai transmis sursa citată.

Una dintre postprile Sindicatului Europol se referea la faptul că din nou au fost chemate chipaje medicale la Academia de Poliţie: ”Într-adevăr, după noaptea din 14 spre 15 noiembrie 2023, au mai fost înregistrate câteva cazuri (13 cazuri – 15/16 noiembrie şi 11 cazuri - 16/17 noiembrie) cu simptomatologie uşoară”.

”Precizăm că zilnic, în cadrul instituţiei, servesc masa peste 1.500 de studenţi. Având în vedere măsurile care au fost luate de urgenţă de către conducerea instituţiei noastre precum şi faptul că procesul didactic nu a fost afectat şi niciun student al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, activitatea de pregătire continuă cu atenţie sporită în ceea ce priveşte implementarea măsurilor dispuse”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.