Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit, luni, în Penitenciarul Rahova. Deţinutului i s-a făcut rău în jurul orei 13.00, iar medicii unităţii i-au acordat îngrijiri, fiind solicitat şi ajutor specializat prin intermediul numărului 112. La ora 14.30 s-a declarat decesul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cusul zilei de luni, la ora 13.00, lui Alexandru Vişinescu i s-a făcut rău, intervenind pentru a-i acorda primul ajutor personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova. 

”Concomitent a fost solicitat sprijinul serviciului unic de urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Potrivit acesrora, potrivit legii, au fost informaţi asupra decesului membrii familiei persoanei condamnate, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti şi INML Bucureşti.

În 8 octombrie, Alexandru Vişinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost internat de urgenţă la spital şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru fracturi costale şi ruptură de splină.

Alexandru Vişinescu se afla în închisoare unde executa o pedeapsă de 20 de ani pentru crime împotriva umanităţii. Vişinescu a cerut să fie pus în libertate invocând situaţia sa medicală, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.