Mai mulţi tineri care au vandalizat bunuri din centrul Sibiului au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere. Imaginile au arătat că şase tineri, în mai multe seri la rând, au distrus lucruri din oraş, între care două bănci smart şi 9 reflectoare pentru iliminat arhitectural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două bănci cu dotări smart din Piaţa Mică şi 9 reflectoare pentru iluminat arhitectural au fost sparte de un grup de tineri. Poliţia Locală Sibiu i-a identificat şi vor suporta rigorile legii pentru această faptă. Nu sunt primii, din păcate, pentru că am mai avut cazuri de vandalizare a copertinelor din staţiile de autobuz, a băncilor şi a altor elemente de mobilier stradal, Poliţia Locală identificându-i pe unii dintre ei. Sper ca astfel de fapte să fie tot mai rare pentru că sunt bunurile noastre, alte tuturor, care sunt distruse”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a precizat că, în seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 22.20, dispecerul Poliţiei Locale a observat pe camere un grup de 6 tineri care au distrus o ghirlandă ce împodobea intrarea unui magazin de pe strada N. Bălcescu şi au fost daţi în urmărire pentru această faptă.

”O patrulă a Poliţiei Locale a fost direcţionată la faţa locului, iar tinerii au fost opriţi la Farmacia 24. Trei dintre ei au primit amenzi pentru comportamentul lor antisocial, după ce au fost legitimaţi: unul era din Poplaca, unul din Şelimbăr şi unul din Sibiu. În acel moment nu se cunoştea faptul că au distrus şi mai multe bunuri publice”, a mai precizat Primăria Sibiu.

După vandalizarea celor 2 bănci din Piaţa Mică şi a celor 9 reflectoare din Piaţa Mică şi Piaţa Mare, Poliţia Locală a vizualizat toate imaginile din perioada în care s-a estimat că s-a produs vandalismul şi au constatat că aceiaşi 6 tineri au parcurs traseul pe care s-au distrus bunurile publice menţionate.

”Analizând-se înregistrările video, fotografiile cărţilor de identitate, a rezultat faptul că unul dintre cei 6, un tânăr de 19 ani, este autorul acestor distrugeri. Ceilalţi tineri păzeau zona ca să nu fie descoperiţi. Acum tinerii în cauză vor trebui să dea socoteală în faţa legii pentru că Primăria Sibiu va formula o plângere penală şi o va transmite Inspectoratului Judeţean de Poliţie, împreună cu imaginile video şi o estimare a prejudiciului cauzat”, a mai precizat municipalitatea.

Între timp, Serviciul Gospodărire se ocupă de repararea daunelor pentru ca sibienii să se bucure în continuare de aceste bunuri publice.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.