Timpul de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac este, sâmbătă, de 300 de minute, coloanele de maşini depăşind şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire din ţară. Toate persoanele care trec graniţa sunt verificate epidemiologic, fie la intrarea în România, fie la intrarea în Ungaria. Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir au protestat, strigând ”Hoţii”. Oamenii au cântat Imnul Naţional. Poliţia de Frontieră a anunţat deschiderea PTF Borş pentru fluidizarea traficului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Punctul de Trecere a Frontierei Borş, deschis pentru efectuarea formalităţilor dintre România şi Ungaria

UPDATE: Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir pentru a intra în ţară au protestat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. 

Oamenii au strigat ”Hoţii” şi au cântat Imnul, cerând ca formalităţile să se desfăşoare mai repede. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Aplicaţia Poliţiei de Frontieră ”Trafic Online” anunţă timp de aşteptare de 300 de minute la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

”Timpi de aşteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în ţară. Pe sensul de ieşire din România: valori mari de trafic şi verificări amănunţite ale autorităţilor de frontieră ungare”, precizează Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, se intră în ţară pe şapte artere şi se iese pe cinci artere, aceasta fiind capacitatea maximă a Vămii Nădlac, cu toate acestea coloanele depăşesc şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire.

Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2.

Astfel, situaţia participanţilor la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în ţară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

”În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliţia de Frontieră.

În continuare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu câteva excepţii prevăzute de decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, rămâne suspendată temporar, total sau parţial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat: 

La frontiera româno-ungară:
 Turnu, judeţul Arad (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
 Salonta, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră);
 Săcuieni, judeţul Bihor (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
 Valea lui Mihai, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia traficului feroviar de marfă);
 Carei, judeţul Satu Mare.

La frontiera româno-bulgară:
 Negru Vodă, judeţul Constanţa;
 Lipniţa, judeţul Constanţa;
 Dobromir, judeţul Constanţa;
 Zimnicea, judeţul Teleorman;
 Turnu Măgurele, judeţul Teleorman;
 Bechet, judeţul Dolj (cu excepţia traficului de marfă).

La frontiera româno-ucraineană:
 Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş;
 Isaccea, judeţul Tulcea.
La frontiera româno-moldoveană:
 Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani;
 Oancea, judeţul Galaţi;

La frontiera româno-sârbă:
 Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi;
 Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (cu excepţia traficului de marfă);
 Orşova, judeţul Mehedinţi;
 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin;
 Naidăş, judeţul Caraş-Severin;
 Vălcani, judeţul Timiş;
 Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă);
 Lunga, judeţul Timiş;
 Foeni, judeţul Timiş;
 Jimbolia, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.