Impresionanta instalaţie Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe râul Bega din Timişoara, în zona Parcului Alpinet. Sculptura reprezintă planeta Terra cu un diametru de 10 metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Lights On revine în Timişoara şi transformă râul Bega într-un tablou care pulsează de viaţă şi conştientizare. Inima evenimentului este impresionanta instalaţie Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, care va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe apă, în zona Parcului Alpinet.Sculptură sferică a planetei noastre va pluti elegant pe suprafaţa apei, întinzându-şi diametrul masiv de 10 metri pentru a dezvolta imaginaţia fiecărui privitor în parte”, se precizează într-un comunicat de presă, de joi al organizatorilor. 
 
În mijlocul agitaţiei vieţii noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram invită trecătorii să se oprească şi să privească un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât şi convenţiile.
 
“Sunt extrem de încântaţi să revenim în Timişoara cu un moment artistic deosebit! Chiar dacă v-am ţinut puţin în suspans, vă asigurăm că aşteptarea va merita din plin. Prin Floating Earth aducem lumina şi arta mai aproape de inimile voastre, transformând râul Bega într-o scenă plină de magie şi conştientizare. Suntem entuziasmaţi să împărtăşim această experienţă unică şi să construim împreună conexiuni luminoase în cadrul comunităţii”, spune Andi Daiszler, iniţiatorul Lights On Romania.
 
Creaţia aduce şi un prilej pentru discuţii dificile, dar necesare, despre schimbările climatice.
 
“Într-o anumită măsură, piesele de artă acţionează ca oglinzi, cred eu. Oamenii îşi văd propria reflexie. Dacă sunteţi în proiecte de mediu, s-ar putea să vedeţi şi să aveţi o experienţă diferită de cineva interesat de astronomie sau poate de unii copii care nu au văzut niciodată globul. Experienţa depinde de ceea ce aduceţi în faţa operei de artă, în primul rând. Totodată sper ca lucrarea să poată oferi o experienţă înălţătoare, pozitivă, dar şi să îi facă pe oameni să îşi pună întrebări despre punctul în care ne aflăm (în ceea ce priveşte criza climatică) şi, de ce nu, să-i facă recunoscători că trăiesc pe această planetă uimitoare”, explică Luke Jerram. 
 
Lights On Romania aduce în Timişoara şi trei momente muzicale în perioada 1-10 decembrie, tot în zona râului Bega. 
Proiectul face parte din Programul cultural naţional Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 şi este finanţat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.